Roc Boronat

Roc Boronat

This is one of VB’s signature projects. The idea was to transform an old apartment with bad layout, located in the heart of Poblenou, Barcelona, into an industrial style loft.

For that, we took advantage of the height of the ceilings and added a second storey, where bedrooms were allocated. We preserved some original design elements such as the vaulted Boveda ceiling and the exposed brick.  The layout of the apartment was changed completely, so instead of a 50 square meters with one bathroom, a kitchen, two bedrooms and no living room the customer  ended up with a 70 sq. meter duplex with two bedrooms, a full bathroom, a toilet, a big American style kitchen, a walk-in closet, and a living room.

To make the space feel more industrial, according to the customer’s wishes, we procured tailor-made steel-framed glass room dividers. To balance the steel off, we used wide-plank wood parquet. The kitchen has 3-meter cabinets, and tall windows get more natural light in. Besides, we performed electrical wiring, installed air conditioning and heating, reinforced and restored deteriorated beams and bricks.  We also procured tailor-made built-in wardrobes, furniture and the entire walk-in closet.

The design of the project was developed by VB’s designers

Pay us a visit

address

C/ Doctor Trueta, 183 6º 10º, 08005 Barcelona

office hours

 From Monday to Friday from 08:00 to 14:00 and from 15:00 to 18:00

Contact us

email

info@vbreformas.es

Phone

+34 932 692 685 / +34 610 310 043